SWF
Hayatı Kolaylaştıran Ürünler Anasayfa Mepos e-Mağaza Mehtap'la Yaşam Üretim ve Teknoloji Müşteri Memnuniyeti Mehtap Satış Noktaları Hakkımızda İletişim Bilgileri Mehtap Mutfak Eşyaları E-Posta English
Yemek Tarifleri
Yemek Tarifleri
Püf Noktaları
Fotoğraf Galerisi

E-posta adresinizi girerek e-bültenlerimiz- den haberdar olabilir, aşağıdaki butonlara tıklayarak bizi takip edebilirsiniz.


Yemek Tarifleri
Çiçek Mücver Pastası Çiçek Mücver Pastası
Mücverler çiçek açtı :)
Fırında Kremalı Patates Fırında Kremalı Patates
Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun. Çok ince olacak şekilde halka halka doğrayın. Bir kasede doğranmış patatesi, sütü, kremayı kaşar peynirin yarısını ve baharatları koyun ve karıştırın. Uygun ebatta bir borcamın içini ikiye bölünmüş samısağın kesik tarafını gezdirin. Tereyağ ile yağlayın ve patatesli malzemeyi içine koyun. (dilerseniz balık sırtı gibi dizip güzel bir görüntü almasını sağlayın. benim bu defa zamanım kısıtlı idi gelişi güzel boşaltım ) 180 derece fırında ilk yarım saati üstü kabalı, ikinci yarım saati üzeri açık olarak pişirin. Kalan kaşar peynirini üzerinde serpip çok az daha pişirin.
Soya Soslu Tavuk Soya Soslu Tavuk
Tavuk etini ince ince şeritler halinde doğruyoruz. bir kapta 1 adet küp şekeri, soya sosu ve doğradığımız tavuk etini harmanlayıp yarım saat buzdolabında dinlendiyoruz. tavaya sıvıyağ döküp soğanı piyazlık doğrayıp kalan şeker ile karamelleşinceye kadar kavuruyoruz. soğanlara tavukları ilave edip harlı ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. son indirmeye yakın un ilave edilir bir iki karıştırıp baharatları da ekleyip bir iki dakika daha pişirilir.
Çorbalı Tavuk Çorbalı Tavuk
Kabak ve havuçu rendeleyin. (kabak rendesinin suyunu biraz sıkın). Dereotunu doğrayıp ekleyin. Tavuk göğsünü (kemiğinden ayrılmış) küp küp doğrayıp ekleyin. Üzerlerine kremalı mantar çorbasını (toz halinde) ekleyip harmanlayın. Yağlanmış borcama karışımı boşaltın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kaşar peynirini (rendelenmiş) üzerine serpip 5 dakika daha pişirin.
Produced by: Orion Medya